Allmänhetens företag
  • Fritextsök

  • Kategorier

Lunch är en viktig måltid

Alltför många slarvar med maten och hoppar över frukosten. Det kanske blir en bulle till kaffet på förmiddagen och sedan slarvas det med lunchen också. Det mår ingen väl av och jag skulle säga att det är viktigt att ta sig tiden till att äta ordentligt. Är man inte road av matlagning så finns det många bra restauranger där man kan köpa ett mål mat som inte kostar alltför mycket och bara här i Kungsbacka finns det flera restauranger men även en och annan bra foodtruck att välja på. Vad händer om vi slarvar med att äta lunch?

Lunchen är en viktig måltid och att hoppa över maten kan orsaka problem.Blodsockret går ner och får dig att bli på dåligt humör. Du blir arg för ingenting.Först och främst får maten dig att må bättre eftersom den ger din kropp den energi den behöver för att fungera ordentligt. När det är dags för lunch och vi av någon anledning inte äter skickar hjärnan ändå signaler till vårt matsmältningssystem som talar om för oss att maten har kommit. Matsmältningssystemet säger då till sig självt att måltiden har glömts bort och det är inget bra sätt att banta på.Sedan blir det lätt att man vräker i sig alldeles för mycket när man väl äter, för man är så hungrig och med för mycket mat i magen kan man må illa.Ta dig den tid det krävs att äta och du ska se att det gör dig gott.

Själv är jag en person som har alldeles för mycket att göra och även jag har slarvat med maten men det har jag slutat med eftersom jag har insett att jag får gjort så mycket mer på eftermiddagen efter att jag har ätit lunch. Men jag köper den oftast ute och det är inget fel med det.

Detta inlägg var postad i
© copyrighted 2016 by Allmänhetens företag - Allt innehåll tillhör Allmänhetens företag